MENÜ
2024. május 2.
Zsigmond
Álmában vallotta be a bűncselekményt 

Álmában vallotta be a bűncselekményt 

szeretlekmagyarorszag.hu

A brit nő egy ideje már gyanús volt a férjének, mégis megdöbbent, amikor rájött, mit tett a felesége.

Feljelentette a feleségét egy brit férfi, miután hallotta, hogy a nő álmában arról beszélt, hogy pénzt lopott - írja a Daily Mail.

Be is bizonyosodott, hogy a 47 éves Ruth Fort valóban bűncselekményt követett el: egy kerekesszékes nőtől lopott, akit egy szociális otthonban gondozott.
A nő férje, Antony már akkor tudta, hogy valami nem stimmel feleségével, amikor egyszer érte ment munka után, és Ruth elmondta neki hogy aznap az otthon egyik lakóját elvitte vásárolni. Azt is elárulta, hogy az asszonynak 98 ezer font volt a bankszámláján. Ahogy erről beszélt, férjének rossz érzése lett. Akkor kezdett el igazán gyanakodni, amikor felesége befizetett egy mexikói nyaralást a családnak, és az üdülés alatt csak úgy szórta a pénzt. Amikor a férfi kérdőre vonta, a nő azt állította, hogy a rokonaitól kapott több ezer fontot, de ezt nem nagyon hitte el neki.

Egy hónappal később Ruth az epilepsziája miatt egy ideig nem dolgozott.

Egy éjszaka Antony arra ébredt, hogy a felesége összefüggéstelenül beszél álmában, de sok pénzt emlegetett.
Mellette a padlón hevert a pénztárcája, amiből kiesett néhány 20 fontos bankjegy. A férj ekkor belenézett a tárcába, és meglepve látta, hogy talált benne egy hitelkártyát is, ami a nő által gondozott asszonyé volt.

"Ekkor összeállt a kép, én meg teljesen elborzadtam. Nem akartam elhinni. Amikor Ruth felébredt, szembesítettem ezzel, ő pedig mindent bevallott. Mondtam, hogy pakolja össze a cuccait és menjen el. Meghasadt a szívem, mert szerettem őt, de tudtam, hogy nincs más választásom, mint feljelenteni őt" - mondta a férj.

Be is tartotta a szavát, nem sokkal később feljelentést tett a rendőrségen, feleségét pedig utána le is tartóztatták. Ekkor 2018 decemberét írtunk, a nő azonban csak 2021 februárjában állt bíróság elé. Ott beismerte, hogy ellopott 7200 fontot (kb. 3.000.000 forintot), az eljárás során pedig kiderült, hogy két hónapon keresztül nyúlta le a gondozottja pénzét.

A nőt 16 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték bizonyos feltételekkel, például, hogy el kell járnia drogrehabilitációs tanácsadásra. A nő azonban két ilyen alkalomra nem ment el, és a pártfogójával való találkozóját is kihagyta. A bíró azonban volt olyan kegyes, hogy még egy utolsó esélyt adott neki a börtön elkerülésére. Fort hat hétig nem hagyhatja el az otthonát reggel 7 és este 7 között, és ha ezentúl nem tesz eleget a felfüggesztett büntetés feltételeinek, vagy bármilyen más szabálysértést követ el, akkor tényleg rács mögé kerül.